Ľahký osviežujúci koláč perfektný na leto. Či už ale použiješ čerstvé sezónne ovocie alebo kupované v zime, vždy chutí úžasne. Poteší návštevu, ale aj domácnosť ako zákusok po obede
Vyskúšaj tento nenáročný koláč v zdravej verzii – poteší ťa isto či si aj nie si na bezlepkovej diéte.
Čo budeš na koláč potrebovať?
Piškóta:
3 vajcia
3PL xylitol
3PL bezlepkovej múky Schär
1/2 balíka kypriaceho prášku
Krém:
500g mascarpone
250g nízkotučného tvarohu
135g bieleho jogurtu
xylitol / trstinový cukor
citrónovo-trstinový cukor
Postup
Rúru predhrejeme na 180°C. Pripravíme si plech, ktorý jemne potrieme kokosovým olejom. Piškótu si pripravíme tak, že zmixujeme celé vajíčka s xylitolom. Šľaháme, kým zmes nie je bledá a dvakrát tak veľká, nadýchaná. Potom pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom a jemne premiešame iba vareškou. Vylejeme na plech a pečieme 12 minút.
Necháme vychladnúť a zatiaľ si pripravíme krém. Vyšľaháme mascarpone s tvarohom a jogurtom. Dosladíme xylitolom, troškou trstinového cukru a citrónovo-trstinovým cukrom. Vychladnutý korpus prekrojíme, jednú časť natrieme krémom a obložíme malinami. Preložíme druhou časťou korpusu a pomocou zdobiacej špičky nanesieme krém a ozdobíme ovocím.
Necháme schladiť v chladničke najlepšie cez noc.
Dobrú chuť!
0 komentárov