Lotusky sú taká stará dobrá klasika ku kávičke. Vyskúšaj ich v tomto cheesecaku a už ich nebudeš chcieť ináč.
Tento cheesecake mascarpone je ideálny pre hocijakú návštevu, či ako dezertík pri kávičke.
Poteší nie len svojou úžasnou chuťou, ale aj krásnym vzhľadom – fantázie sa medze nekladú.
Čo budeš potrebovať?
- 200g lotus sušienok
- 100 g masla
Náplň: - 4 vajcia
- 150 g cukru
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 500 g tvarohu
- 250 g mascarpone
- 1 PL čučoriedkového lekváru
Cheesecake mascarpone – Čo budeš potrebovať?
Najprv si sušienky zomelieme v mixéri (časť sušienok odložíme na ozdobenie koláča). Do nich pridáme rozpustené maslo a poriadne premiešame. Hmotu vysypeme do vymastenej tortovej formy a utlačíme rovnomerne na dno.
Náplň:
Vajcia s cukrom a vanilkou vymiešame do peny. Po lyžiciach potom pridávame tvaroh a mascarpone a zľahka ich stierkou alebo vareškou vmiešame.
Nakoniec pridáme polievkovú lyžicu čučoriedkového lekváru ( nemusí byť) a vylejeme na korpus.
Cheesecake dáme piecť na cca 1 hodinu pri teplote 140 stupňov. Necháme vychladnúť.
Potom vrch koláča posypeme rozdrvenými lotus sušienkami.
Dobrú chuť!
0 komentárov