Fit čokoládový koláč, po ktorom nemusíš mať výčitky.
Len málokto nemá rád čokoládu. Každý nájde čaro či už v bielej, mliečnej, s príchuťami, ovocím, či v kvalitnej horkej čokoláde. Samotné kakao vôbec nie je tak nezdravé, ako si mnohí myslia. Áno, ak si dáš čokoládu s množstvom cukru, tuku a umelín, tak to nie je nič moc. Ale kvalitná čokoláda má dokonca množstvo zdravotných benefitov.
Ak si milovník čokolády a chceš si dopriať toto pokušenie v zdravšej verzii, určite neváhaj vyskúšať tento recept. Poteší aj tie najvymlsanejšie jazýčky!
Čo budeš potrebovať?
- 25g xylitolu (prípadne med/erythritol)
- 1 vajce
- 75g celozrnných ovsených vločiek
- 65g (1 Kopcová PL) čokoládovo-arašidovej nátierky/masla
- 22g jahôd
- 8g kypriaceho prášku
Na vrch : - 25g čučooriedok
- 10g čokoládového toppingu
Čokoládový koláč – postup
Bielko si oddelíme od žĺtka. Bielko vyšľaháme na tuhý sneh metličkovým mixérom a zároveň počas šľahania vsypávame xylitol.
Ovsené vločky si rozmixujeme v mixéry na múku a zmiešame ich s kypriacim práškom. Potom pridáme aj čokoládovo-arašidovú nátierku (alebo arašidové maslo a roztopenú čokládu), žĺtko a celú zmes podlejeme trochou vody aby sa lepšie miešala.
Následne ju prešľaháme metličkovým mixérom aby sa ingrediencie dôkladne spojili. Potom túto zmes postupne lyžicou vmiešavame do vyšľahaného bielka. Pridáme na malé kúsky nakrájané jahody a celú zmes dôkladne vymiešame. Následne ju vylejeme do obdĺžnikovej (alebo akejkoľvek inej) formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie.
Okraje si vymastíme kokosovým olejom. Na vrch cesta pozapichujeme čučoriedky. Koláč pečieme pri teplote 185 stupňov cca 30minút. Hotový koláč po vychladnutí polejeme čokoládovým toppingom a môžeme krájať.
Dobrú chuť!
0 komentárov