Máš chuť na niečo iné a nevýdané?
Tejto úžasnej kombinácii kokosu a bielej čokolády neodoláš!
Budeš potrebovať
Cesto
- 200g maslových sušienok
- 90g masla
Krém
- 500g jemného odtučneného tvarohu
- 250g kyslej smotany
- 70g cukru
- 1 kokosového pudingu droetker
- 1 vajíčko
- 1 PL múky
- 3PL strúhaného kokosu (môžeš pridať 3kvapky modrého potravinárskeho farbiva pre oživenie koláčika)
Čokoláda
- 150g bielej čokolády
- 70ml smotany na šľahanie alebo mlieka
Ako na to?
Sušienky rozdrvíme a zmiešame s maslom izbovej teploty. Zmes rovnomerne utľapkáme na spodok formy (priemer 23 cm).
Dáme dovopred vyhriatej rúry na 180°C na 12 minút.
Zatiaľ si pripravíme krém. Všetky ingrediencie na krém zmiešame v miske. Po upečení vylejeme na upečený sušienkový základ. Pečieme ešte ďalších 40 minút pri teplote 150°C.
Hotový cheesecake necháme v otvorenej rúre ešte pol hodinku.
Zatiaľ si pripravíme čokoládu. Zohrejeme si smotanu na šľahanie (nevaríme ju!). Polovicou zohriatej smotany zalejem nalámanú čokoládu a poriadne zamiešame. Podľa potreby dolievame a miešame, kým sa čokoláda neroztopí a nespojí so smotanou.
Nalejeme na vychladnutý cheesecake, ktorý sme vybrali z otvorenej rúry. Necháme ešte asi 20 minút mimo rúry. Ozdobíme sušienkami, čokoládou a ovocím. necháme zatuhnúť v chladničke, najlepšie cez noc.
Dobrú chuť!
0 komentárov