Punčový rez je jedna z najväčších klasík zákuskov. No koľkokrát si si už povedala, že dnes nie alebo že si dáš menej? Lebo veľa cukru..
Niekedy si uľahodíme a doprajeme si, no keď nájdeme zdravšiu verziu niečoho čoho ľúbime, je to výhra. Môžme si potom doprať viac a s menšími výčitkami.
Úžasný príklad je tento vylepšený punčák!
Čo budeš potrebovať?
- Korpus: 6 vajec, 6 kopcovitých PL polohurbej špaldovej múky (1/3 môžeme nahradiť mandľovou múkou), 3 PL trstinového cukru, jeden prášok do pečiva
- Korpus: 4 vajcia, 4 kopcovité PL polohrubej špaldovej múky (1/3 môžeme nahradiť mandľovou múkou), 2 PL trstinového cukru, 1/2 balíka prášku do pečivy
Plnka
- mangový džem (schwarztau)
- 1 veľké zrelé mango
- rum
- mangový sirup alebo džús (mozme vynechat)
Poleva
- 250g práškového cukru
- 3 PL rumu
- 3 PL mangovej hmoty z plnky
Postup
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do svetlej peny (do dvojnásobku množstva), pridáme múku s práškom do pečiva a uz zamiešavame iba varechou. Pečieme 15-20 minút pri 180 stupňoch pri oboch korpusoch. Prvý väčší korpus po vychladnutí rozkrojíme. Najlepšie veľkým dlhým nožom alebo niťou.
Pripavíme si mangovú hmotu zmiešaním pomixovaného manga, rumu a voliteľného mangového sirupu/ džúsu cca do 500ml. podľa chuti. 3PL odložíme na polevu.
Ďalej si pripravíme vychladnuté korpusy. Spodný aj vrchný korpus natrieme džemom. Na spodný natretý korpus uložíme stredný korpus. Vrch stredného korpusu rovnomerne popicháme špáradlom a potrieme prupravenou mangovou hmotou. Hmota je hustejšia a pomaly vsakuje, tak sa nenecháme odradiť. Prikryjeme natretou stranou vrchného korpusu, zaťažíme a uložíme na noc do chladničky.
Na druhý deň si pripravíme polevu zmiešaním všetkých ingrediencií na polevu. Korpusy zvrchu polejeme a necháme trochu stuhnúť.
Dobrú chuť!
0 komentárov