2. septembra 2021

Punčák – klasika v zdravšej verzii pre telo

Punčový rez je jedna z najväčších klasík zákuskov. No koľkokrát si si už povedala, že dnes nie alebo že si dáš menej? Lebo veľa cukru..

Niekedy si uľahodíme a doprajeme si, no keď nájdeme zdravšiu verziu niečoho čoho ľúbime, je to výhra. Môžme si potom doprať viac a s menšími výčitkami.

Úžasný príklad je tento vylepšený punčák!

punčák

Čo budeš potrebovať?

  1. Korpus: 6 vajec, 6 kopcovitých PL polohurbej špaldovej múky (1/3 môžeme nahradiť mandľovou múkou), 3 PL trstinového cukru, jeden prášok do pečiva
  2. Korpus: 4 vajcia, 4 kopcovité PL polohrubej špaldovej múky (1/3 môžeme nahradiť mandľovou múkou), 2 PL trstinového cukru, 1/2 balíka prášku do pečivy

   Plnka

  • mangový džem (schwarztau)
  • 1 veľké zrelé mango
  • rum
  • mangový sirup alebo džús (mozme vynechat)

      Poleva

  • 250g práškového cukru
  • 3 PL rumu
  • 3 PL mangovej hmoty z plnky

Postup

Vajíčka vyšľaháme s cukrom do svetlej peny (do dvojnásobku množstva), pridáme múku s práškom do pečiva a uz zamiešavame iba varechou. Pečieme 15-20 minút pri 180 stupňoch pri oboch korpusoch. Prvý väčší korpus po vychladnutí rozkrojíme. Najlepšie veľkým dlhým nožom alebo niťou.

Pripavíme si mangovú hmotu zmiešaním pomixovaného manga, rumu a voliteľného mangového sirupu/ džúsu cca do 500ml. podľa chuti. 3PL odložíme na polevu.
Ďalej si pripravíme vychladnuté korpusy. Spodný aj vrchný korpus natrieme džemom. Na spodný natretý korpus uložíme stredný korpus. Vrch stredného korpusu rovnomerne popicháme špáradlom a potrieme prupravenou mangovou hmotou. Hmota je hustejšia a pomaly vsakuje, tak sa nenecháme odradiť. Prikryjeme natretou stranou vrchného korpusu, zaťažíme a uložíme na noc do chladničky.

Na druhý deň si pripravíme polevu zmiešaním všetkých ingrediencií na polevu. Korpusy zvrchu polejeme a necháme trochu stuhnúť.

Dobrú chuť!

Prečítaj si viac

Súvisiace príspevky

Avokádové cestoviny s čerstvým špenátom

Avokádové cestoviny s čerstvým špenátom

Nestíhaš a potrebuješ niečo rýchlo uvariť? Tieto avokádové cestoviny máš hotové za 10 minút a skvelý a zdravý obed je na svete. Čo budeš potrebovať? Cestoviny 125g 1/2 avokáda 2 veľké hrsťe čerstvého špenátu 2 lyžice olivového oleja Citrónovú šťavu Hrsť...

Tvarohové tyčinky s rýchlou prípravou

Tvarohové tyčinky s rýchlou prípravou

Tieto tvarohové tyčinky sú ako ideálny snack večer k telke alebo ako pokrm pre návštevu. Zároveň sú extrémne rýchle a lahodné. Čo budeš potrebovať? 250 g hladkej múky 250 g Hera soľ 250 g tvarohu rasca sezamové semienka na posypanie Vajíčko na potretie Tvarohové...

Chili con lasagne s hovädzím mäsom

Chili con lasagne s hovädzím mäsom

A máme tu pre teba ďalší recept na lasagne. Tentokrát sú to ale veľmi neobvyklé lasagne - niečo medzi lasagnami a chili con carne. Ideálne sú aj na veľký nedeľný obed. Čo budeš potrebovať? cestoviny lasagne (používam z Billy) 500g mletého hovädzieho mäsa cibuľa 200g...

O autorovi

Denisa123

Komentáre

0 komentárov

Odosla komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *