Zeleninový koláč je príjemná zmena na víkendový obed. Ak si vegetarián alebo si len potrebuješ dať pauzu od mäsa, tento recept je práve pre teba.
Plný úžasnej zeleniny, na ktoré ti ani dieťa či múž nepovie nie. Pre „mäsožravcov“ stačí na kraj taniera opiecť plátkovú anglickú slaninku.
Čo budeš potrebovať?
- Cesto:
- 2 poháre (200ml) hladkej múky
- 100g masla
- 1/2 KL kryštálového cukru
- 1KL soli
- 1 vajce
- 3-4PL studenej vody…
- Náplň:
- 1veľká červená paprika,
- 3 očistené prekrojené cibule,
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 veľké paradajky
- 2 bobkové listy
- 2 vetvičky tymiánu
Zeleninový koláč – ako na to?
Najskôr si zo surovín na cesto poriadne vymiesime cesto, zabalíme do fólie a dáme do chladničky. Necháme odležať aspoň hodinku.
Zatiaľ si pripravíme náplň. Všetky suroviny na náplň zmiešame v miske osolíme, okoreníme, dobre polejeme olivovým olejom a dáme piecť na 200° do vyhriatej rúry 45-50 minút.
Upečenú zeleninu necháme vychladnúť. Potom Z papriky odstránime stopku, vyberieme bobkové listy, tymián a všetko, čo ostalo rozmixujeme aj s jadierkami z papriky. Potom si upečieme cesto. Formu (30cm) potrieme jemne olejom, vložíme rozvaľkaný plát cesta, jemne popritlačame dlaňou. Prečnievajúce cesto odstránime a dáme predpiecť na 180° 20-25 minút.
Medzitým si nakrájame na tenšie plátky baklažán, paradajku a cukinu. Pripravenú, rozmixovanú zmes vylejeme na predpečené cesto, dookola poukladáme zeleninku a na vrch položíme opäť vetvičku tymiánu, bobkový list, okoreníme, osolíme, polejeme olivovým olejom. Dáme zapiecť na 180° približne 50minút…pred podávaním posypeme postruhaným syrom, parmezánového typu.
Môžeme podávať z opečenou anglickou slaninkou a šalátom podľa chuti.
Dobrú chuť!
0 komentárov